Εκτύπωση

coachingCoachingCoach -Coachee

Coaching: Έχουμε ήδη αναλύσει τι είναι, θα αρκεστώ εδώ να πω, ότι είναι η διαδικασία προπόνησης, που γίνεται, για να μάθει ο προπονούμενος τις τεχνικές και τα εργαλεία, για την επίτευξη ενός στόχου ή για την αλλαγή που θέλει να βιώσει.


Οι δύο βασικές κατηγορίες για την χρήση Coaching υπηρεσιών είναι οι:

Προσωπικές:

Εταιρικές για:

Coach: Είναι ο “Προπονητής”, ο άνθρωπος δηλαδή που έχει εκπαιδευτεί και γνωρίζει τον τρόπο για να “προπονήσει” όποιον επιθυμεί ώστε να απελευθερώσει όλο του το δυναμικό, να ανακαλύψει τον εαυτό του τα θέλω του και να τα πραγματοποιήσει. Το coaching έχει κανόνες, μεθοδολογία και σεβασμό στον άνθρωπο τα οποία θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Για να γίνουν αυτά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του Coach.

Κάποια απ’ αυτά είναι:

Coachee: Είναι ο προπονούμενος ο “πελάτης”, o Coachee θα πρέπει να είναι έτοιμος για την αλλαγή, να θέλει να εξελιχθεί, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, να απελευθερώσει το δυναμικό του. Αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή του και πιστός σε αυτό που θέλει να υλοποιήσει, όνειρα, σκέψεις, ιδέες, στόχους. Να θέλει να ζήσει μια καλύτερη ζωή, να υπερβεί δυσκολίες είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και να είναι έτοιμος να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, με συνέπεια, ειλικρίνεια, και υπομονή.